Omgevallen kraan waarschijnlijk volgende week geborgen

ALMERE • Wo 10 november 2021 | 13:32 • Woensdag 10 november 2021 | 13:32

De omgevallen kraan aan de Esplanade in Almere wordt waarschijnlijk volgende week uit het water gehaald. Dat laat aannemersbedrijf Gebr. De Koning weten, die eigenaar is van de kraan. Er lopen gesprekken met een partij die het gevaarte uit het Weerwater kan takelen.

Ook wordt gewerkt om de laatste olie uit het water op te ruimen. Volgens Waterschap Zuiderzeeland zijn sinds het kraanongeluk voor bijna 600 meter aan schermen geplaatst om de olievlek bij elkaar te houden. Zo kan de olie worden opgevangen door zogeheten olieworsten, die de vloeistof absorberen. De brandweer meldde maandag dat het ging om een olievlek van 200 tot 300 meter lang.

Zuiderzeeland adviseert verder hoe voorkomen kan worden dat opnieuw een olielekkage ontstaat. De kraan komt namelijk in beweging als die weer wordt rechtgetrokken. Daarom geeft de organisatie technische instructies.

Geen gewonden
De kraan werd gebruikt voor de aanleg van een nieuw stadstrand. Het is niet duidelijk hoe de kraan kon kantelen. Tijdens het ongeluk waren drie mensen op het ponton aan het werk. Omdat werd gedacht dat een van hen in het water was gevallen, rukten de hulpdiensten massaal uit. Er werd onder meer een traumahelikopter ingezet. Volgens de brandweer vielen er geen gewonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel