Kinderen kunnen tijdens Sint-Maarten gewoon langs de deuren

FLEVOLAND • Wo 10 november 2021 | 21:43 • Woensdag 10 november 2021 | 21:43

Kinderen kunnen donderdag tijdens Sint-Maarten weer met lampionnen langs de deuren om een liedje te zingen en snoep op te halen. Er zijn dit jaar geen extra richtlijnen of adviezen. De Flevolandse gemeenten roepen deelnemers wel op om zich aan de basismaatregelen te houden, blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland.

De Veiligheidsregio Flevoland gaf vorig jaar een dringend advies om niet langs de deuren te gaan. Dit jaar wordt die aanbeveling niet gedaan. Volgens de veiligheidsregio zijn er momenteel landelijke richtlijnen voor evenementen en zijn gemeenten verantwoordelijk voor het verlenen van vergunningen. Maar voor Sint-Maarten hoeft geen vergunning aangevraagd te worden, omdat het feest geen vaste locatie heeft.

"Wij zien Sint-Maarten als doorstroomactiviteit en het betreft geen grote groepen mensen bij elkaar. We stellen daarom geen richtlijnen of adviezen op, aanvullend op de basismaatregelen die voor iedereen gelden. In de huidige situatie kan Sint Maarten dus gewoon doorgaan", reageert de gemeente Noordoostpolder. De antwoorden van de andere gemeenten sluiten daarop aan. Behalve de gemeente Urk, want daar wordt het kinderfeest niet gevierd. Daarom wordt er volgens een woordvoerder ook geen advies gegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel