Zes jaar cel voor schietpartij Betuwe

LELYSTAD • Do 11 november 2021 | 10:22 • Donderdag 11 november 2021 | 10:22

De rechtbank heeft een 27-jarige man uit Lelystad veroordeeld tot zes jaar cel. Hij schoot op 30 november vorig jaar een Poolse man neer in een woning aan de Betuwe in Lelystad. De officier van justitie had zeven jaar geëist.

Volgens het slachtoffer had hij nog 4.000 euro tegoed van de verdachte en daarom ging hij met twee vrienden langs bij zijn huis. Toen hij aanbelde en daarna met de 27-jarige meeliep naar binnen, ging het mis. Volgens de Pool draaide de Lelystedeling zich plots om en schoot hem neer met een pistool.

De verdachte vertelde de rechtbank dat het slachtoffer juist zelf opeens het pistool trok. Toen de Lelystedeling dat probeerde af te pakken, ging het per ongeluk af. Een kogel ging dwars door de bovenarm van de Pool, door zijn buik en kwam er via de rug weer uit. De man moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht.

De rechtbank acht de Lelystedeling ook schuldig aan verboden wapen- en drugsbezit. Hij moet naast 1.918,40 euro materiële schade ook een immateriële schadevergoeding van 7.000 euro betalen aan het slachtoffer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel