Polsbandjesplan gemeente Urk op losse schroeven

URK • Vr 12 november 2021 | 11:31 • Vrijdag 12 november 2021 | 11:31

Het plan van de gemeente Urk om bij Testen voor Toegang gratis polsbandjes en horecamunten uit te delen is al binnen een dag op losse schroeven komen te staan. Nu uit de gelekte plannen van het demissionaire kabinet blijkt dat de horeca de komende drie weken om 19:00 uur moet sluiten, lijkt het plan van Urk weinig nut meer te hebben, aldus een woordvoerder.

De gemeente wil nog wel de persconferentie van vrijdagavond afwachten voordat het plan definitief de ijskast ingaat. Op dat moment kondigt het kabinet de nieuwste coronamaatregelen aan.

De gemeente Urk wilde met een polsbandjesactie de vorige week geopende Testen-voor-Toegang-locatie op Urk aantrekkelijker maken. De Urkers die dit weekend negatief zouden testen, zouden daarna een polsbandje en een horecamunt krijgen. Het bandje kon dan bij alle sportlocaties en horecazaken gebruikt worden.

Het oorspronkelijke bericht is aangepast op het moment dat de gemeente Urk aangaf dat het achterhaald zou zijn na de persconferentie van vrijdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel