Bouw Tiny House dorp nu echt begonnen

BIDDINGHUIZEN • Zo 14 november 2021 | 19:16 • Zondag 14 november 2021 | 19:16

Tien gezinnen hebben zondagmiddag een start gemaakt met hun droom: een Tiny House bouwen. Ze waren gewapend met houten paaltjes en een meetlint. De deelnemers hebben na jaren onderhandelen toestemming gekregen van de gemeente Dronten om hun kavel op een een stuk braakliggend terrein in Biddinghuizen af te bakenen.

"Fantastisch, we zijn ooit begonnen in mei 2019 en we zijn blij dat we nu kunnen beginnen", legt Duco van Dijk, voorzitter van vereniging Tiny House Dronten uit. "We verwachten dat volgend jaar voor de zomer iedereen hier staat."

Lastig om huis te kopen
Ook toekomstig bewoner Jari Rombouts is blij dat hij gaat beginnen met de bouw van zijn ideale woonplek. "Momenteel is het heel lastig voor starters om een huis te kopen. Ik vind klein wonen veel mooier en ik houd van de natuur. Ik woon dus liever in een eigengemaakt huis met ecologische materialen."

Al dit jaar willen een aantal bewoners zich vestigen op het terrein. Ze worden grotendeels zelfvoorzienend, al zijn er ook bewoners die hebben gekozen voor een wateraansluiting. Op het terrein komt een centrale stroomvoorziening, waar de bewoners een accu kunnen opladen als ze niet voldoende stroom opwekken met zonnepanelen.

Ontspullen
Voor toekomstig bewoners Karen De Vrij en Jan Peter Doornbosch is het vooral een nieuwe manier van leven, die ze nastreven. "We willen hier zelfvoorzienend gaan leven en vooral gaan ontspullen", aldus Karen. De woonplek op het terrein is niet permanent. Over vijf jaar loopt het contract met de gemeente af en dan wordt er per jaar bekeken of de bewoners langer mogen blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel