Trui over Almere in de maak

ALMERE • Ma 15 november 2021 | 16:15 • Maandag 15 november 2021 | 16:15

Modeontwerper Kasper Jongejan is bezig met het ontwerp van een trui over Almere. Hij sprak met ondernemers, burgemeester Weerwind, scholieren en andere jeugd over de identiteit van de stad. Met de ideeën gaat de ontwerper aan de slag, zodat de trui voor de opening van de Floriade in april 2022 klaar kan zijn.

Het idee om een trui over Almere te ontwerpen, was vooral een idee van Jongejan zelf. "Ik ben een echte Almeerder en sinds ik opgroei wordt al gesleuteld aan de identiteit van Almere." Met het kledingstuk wil hij de stad meer gezicht geven.

Visserstrui
Het is de bedoeling dat Jongejan een echte visserstrui ontwerpt, die past bij de geschiedenis van de Zuiderzee. Het onderwerp 'water' moet dan ook in de uitwerking terug zijn te zien. Ook neemt Jongejan de suggesties mee uit de gesprekken die hij voerde. Onder meer de termen 'trots', 'liefde', 'divers' en 'creatief' kwamen naar voren. "Nu is het een uitdaging om te kijken wat de belangrijke punten zijn, en die door te vertalen naar een echt kledingstuk."

Over het eindresultaat kan Jongejan nog niet heel veel vertellen. Wel weet hij dat het een groene wollen trui wordt. Ook komt er maar één exemplaar. "Mensen kunnen een breipatroon downloaden en dan zelf de trui gaan breien." Overproductie van kledingstukken bestaat er volgens de Almeerder namelijk al genoeg. "Laat mensen maar proeven hoeveel moeite het kost om een kledingstuk te maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel