Omgevallen kraan aan Esplanade uit het water gehaald

ALMERE • Wo 17 november 2021 | 15:07 • Woensdag 17 november 2021 | 15:07

De omgevallen kraan aan de Esplanade is uit het Weerwater gehaald. Het is niet bekend waar de kraan naartoe wordt gebracht en wat er uiteindelijk mee gebeurt. Dat zegt de eigenaar van de kraan, aannemersbedrijf Gebr. De Koning.

Het gevaarte werd gebruikt voor de aanleg van een nieuw stadsstrand, maar om onduidelijke redenen viel de kraan van het ponton. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doet onderzoek naar hoe dat kon gebeuren.

Geen gewonden
Tijdens het ongeluk waren drie mensen op het ponton aan het werk. Omdat werd gedacht dat een van hen in het water was gevallen, rukten verschillende hulpdiensten uit. Volgens de brandweer vielen er geen gewonden.

Ook kwam er door het ongeluk olie in het water terecht. Het ging om een olievlek van zo'n 200 tot 300 meter lang. Met schermen en zogeheten olieworsten is geprobeerd de vloeistof bij elkaar te houden en op te ruimen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel