Batavia Stad neemt maatregelen vanwege verwachte Black Friday-drukte

LELYSTAD • Wo 17 november 2021 | 18:34 • Woensdag 17 november 2021 | 18:34

Batavia Stad in Lelystad neemt maatregelen om extreme drukte tijdens Black Friday te voorkomen. Dat gebeurt, zodat de coronamaatregelen kunnen worden nageleefd. De fashion-outlet zet stewards in en voorafgaand aan 'Black Friday' is er een 'Super Week'.

Black Friday valt elk jaar op de vierde vrijdag van november. Om het publiek vanwege de oplopende coronabesmettingen te spreiden, komt de fashionoutlet vanaf maandag met de 'Super Week'. Winkeliers stunten de hele week met hun prijzen. Volgens marketingdirecteur Scott Otte van Batavia Stad is het niet nodig om met een maximum aantal bezoekers te werken. "Onze ervaring is dat als we stimuleren tot spreiden dat dat ook werkt en dat we die extreme pieken weten te voorkomen", zegt hij.

'Stewards helpen in coronatijd'
De stewards wijzen het winkelend publiek op de anderhalve meter afstand. Otte: "Ze zorgen dat je makkelijk aankomt en ze kijken goed rond of het drukker wordt." Volgens hem heeft de eerdere inzet van de stewards in coronatijd erg geholpen. Daarnaast wil Batavia Stad via social media communiceren over de verwachte drukte.

Het fenomeen Black Friday is enkele jaren geleden overgewaaid uit Amerika. Op de vrijdag na Thanksgiving geven veel winkels daar traditioneel hoge kortingen. In het verleden zorgde dat in Batavia Stad al voor lange files en werden verkeersregelaars ingezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel