Veilig Thuis Flevoland wil per jaar zes ton extra

ALMERE • Vr 19 november 2021 | 6:33 • Vrijdag 19 november 2021 | 6:33

Veilig Thuis Flevoland wil jaarlijks zes ton extra van de Flevolandse gemeenten. Dat meldde wethouder Froukje de Jonge donderdagavond tijdens een debat met de Almeerse gemeenteraad. Veilig Thuis is een advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling in de provincie.

Eerder dit jaar werd bekend dat de organisatie het werk niet aankon omdat het aantal meldingen toeneemt en de ernst van de situaties ook. De gemeente Almere trok toen vier ton uit om wachtlijsten weg te werken en extra personeel in te zetten.

Niet tevreden
Volgens wethouder De Jonge zijn de problemen inmiddels beheersbaar, maar tevreden is ze nog steeds niet. Ze vreest voor nieuwe problemen als er niet weer extra geld voor het advies- en meldpunt wordt uitgetrokken. Veilig Thuis heeft de 6 Flevolandse gemeenten inmiddels zelf om een extra bijdrage van totaal zes ton per jaar gevraagd. Voor het eind van het jaar wordt er over dat verzoek een beslissing genomen.

Niet alleen problemen bij Veilig Thuis
Wethouder De Jonge benadrukt overigens dat de problemen rondom de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling zich niet alleen voordoen bij Veilig Thuis. De zorginstanties waar naar doorverwezen wordt, hebben vaak ook wachtlijsten en dat bemoeilijkt de hulpverlening eveneens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel