CU-raadslid waarschuwt voor onrust door 2G-maatregel

URK • Za 20 november 2021 | 13:22 • Zaterdag 20 november 2021 | 13:22

Het Urker ChristenUnie-raadslid Meindert Bakker heeft zaterdag op het landelijke congres van zijn partij gewaarschuwd voor de gevolgen van de 2G-maatregel. Het kabinet wil die invoeren in de strijd tegen het coronavirus. Alleen gevaccineerden en mensen die officieel zijn genezen van corona krijgen dan nog een QR-toegangscode; ongevaccineerden krijgen die niet, ook niet na een coronatest.

"Als raadslid van een gemeente met zowat het hoogste aandeel jongeren en de laagste vaccinatiegraad van Nederland zie ik dat deze bijzondere samenstelling er nu al voor zorgt dat alle zeilen lokaal bijgezet moeten worden om angst, boosheid en polarisatie in goede banen te leiden", zei Bakker. Een 2G-maatregel zal volgens hem 'de onrust die in bepaalde geledingen van onze samenleving onder de oppervlakte sluimert aanwakkeren'. Ook is hij bang dat het voor gemeenten 'zwaar en complex' zal zijn om de maatregel te handhaven.

Achterban neemt motie tegen 2G aan
De ChristenUnie heeft zich afgelopen week in het coronadebat in de Tweede Kamer al principieel tegen het 2G-beleid uitgesproken, maar de partij wilde de maatregel niet direct afkeuren. Op het partijcongres heeft de achterban nu een motie aangenomen waarin de partijtop wordt opgeroepen niet in te stemmen met het 2G-beleid. Die motie was ontraden door de partijleiding, die vindt dat de fractie de handen moet kunnen vrijhouden bij het beoordelen van coronamaatregelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel