Verdriet bij jonge mountainbiker om 'wegwalsen' parcours

LELYSTAD • Ma 22 november 2021 | 6:30 • Maandag 22 november 2021 | 6:30

De twaalfjarige Roel Daalder uit Lelystad is erg teleurgesteld dat zijn zelfgemaakte mountainbikebaan in een parkje is weggehaald. Volgens Roel heeft één vrouw uit de buurt geklaagd over zijn baan, waarna een bulldozer van de gemeente langskwam om de baan met de grond gelijk te maken. Volgens de gemeente was dat vanwege de mogelijk gevaarlijke kuilen. Er is nu nieuwe grond gestort waarmee Roel een nieuwe baan -zonder kuilen- kan maken.

Op een heuvelachtig stuk gras naast de Lage Vaart in de wijk Landerijen-Oost vond Roel de perfecte plaats voor een mountainbikebaan. In de zomervakantie was hij daar bijna elke dag te vinden met zijn fiets en een schep, om heuvels, schansen en andere obstakels te maken. De schep mocht hij lenen van iemand in de buurt.

Zo'n drie weken geleden zou er een vrouw langs zijn gekomen. Roel vertelde dat hij een mountainbikebaan aan het maken was. Er zou een discussie zijn ontstaan tussen de vrouw en de tiener. De vrouw zei uiteindelijk dat ze de gemeente erbij zou halen.

"Omdat één mevrouw klaagt, haalt de gemeente meteen de baan weg?"

— Roel Daalder

Roel wilde vorige week weer aan de slag gaan. Volgens hem kwam er op dat moment een bulldozer aan en heeft die de baan weggehaald en het terrein weer vereffend. Volgens Roel vond de bestuurder het ook niet leuk, maar moest hij het wel doen, omdat dit zijn opdracht was. "Alles was weggewalst," vertelt Roel. Hij is verbaasd over hoe de baan werd gesloopt. "Omdat één mevrouw klaagt, haalt de gemeente meteen de baan weg?"


De 12-jarige zou graag zien dat de gemeente zorgt voor een mtb-parcours bij de wijk. Volgens hem wonen er in de wijk kinderen, maar ziet hij die niet vaak buiten. "Ik denk dat heel veel kinderen bij zo'n mtb-baan zouden samenkomen."

Nieuwe grond voor Roel
De gemeente Lelystad laat weten dat er inderdaad een melding is binnengekomen. Die ging volgens een woordvoerder over de kuilen en gaten omdat die voor gevaarlijke situaties konden zorgen. De melding ging dus niet per se over de baan zelf.

De kuilen en gaten zijn rechtgemaakt en de grond is opnieuw ingezaaid. De gemeente laat weten dat er nieuwe grond is gestort zodat Roel weer een nieuwe baan kan maken. De enige voorwaarde is dat hij geen kuilen mag graven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel