Almere grijpt naast titel van 'meest speelvriendelijke gemeente'

ALMERE • Wo 24 november 2021 | 16:49 • Woensdag 24 november 2021 | 16:49

De gemeente Almere heeft naast de Jantje Beton Prijs gegrepen. Deze titel wordt gegeven aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Leiden heeft de verkiezing gewonnen.

Prinses Beatrix onthulde woensdagmiddag een beeldje van Jantje Beton, dat de gemeente Leiden in ontvangst mocht nemen. Naast Almere en Leiden was ook Apeldoorn in de race. De winnaar werd bepaald door een vakjury onder leiding van Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Ook een kinderjury mocht meebeslissen.

Nieuwe opzet
De Jantje Beton Prijs bestaat sinds 1978 en is hiervoor vijf keer eerder uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor het buitenspelen. Sinds dit jaar komen alleen gemeenten voor de titel in aanmerking. Ook wordt de prijs nu om de twee jaar uitgereikt.

Deze nieuwe insteek is om gemeenten te stimuleren zodat er meer goede buitenspeelplekken komen. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die nodig is voor een gezonde ontwikkeling, aldus Jantje Beton.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel