Per week twintig extra gezinnen naar de voedselbank

ALMERE • Do 25 november 2021 | 17:39 • Donderdag 25 november 2021 | 17:39

Het aantal Almeerse gezinnen dat gebruik maakt van de voedselbank, neemt momenteel sterk toe. Per week komen er zo'n twintig bij. Een piek die de voedselbank zelf ook in de problemen kan brengen omdat de schappen leeg dreigen te raken.

Volgens coördinator Peter Mons van Voedselbank Almere is er geen duidelijke verklaring voor de toename. Wel weet hij dat er vorig jaar rond deze tijd ook meer aanmeldingen waren. In de jaren vóór de coronapandemie steeg het aantal klanten van de voedselbank in december eveneens, maar veel minder hard dan nu.

De drukte neemt dus toe, maar de schappen dreigen juist leeg te raken. Dat komt omdat de speciale inzamelingsacties, die in december altijd worden gehouden, niet door kunnen gaan. Dit heeft te maken met de coronapandemie. Volgens Peter Mons is Voedselbank Almere enorm afhankelijk van die acties. "Voor ons is het de helft van de voorraad en daar kunnen we december en januari mee draaien", zo stelt hij.

Om toch extra producten binnen te krijgen en lege schappen te voorkomen, is er via de site een alternatieve inzamelingsactie opgezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel