Ankerpad en Professor Brandsmaweg worden met bermbeton verbreed

NOORDOOSTPOLDER • Do 25 november 2021 | 20:28 • Donderdag 25 november 2021 | 20:28

Het Ankerpad bij Espel en de Professor Brandsmaweg bij Nagele worden verbreed met bermbeton en grasbetontegels. Op die manier moet fiets- en landbouwverkeer elkaar veiliger kunnen kruisen.

De nu nog smalle wegen worden verbreed van 3 naar 4,80 meter. Dit wordt met bermbeton gedaan in plaats van met asfalt, omdat het laatstgenoemde het verkeer eerder zal uitnodigen om harder te gaan rijden. De maximumsnelheid op het Ankerpad is zestig kilometer per uur, en dat moet ook zo blijven, schrijft de gemeente. De snelheid op de Professor Brandsmaweg moet juist verlaagd worden van tachtig naar zestig kilometer per uur.

De verbreding staat gepland voor april volgend jaar. In juli van dit jaar stemde de gemeenteraad van Noordoostpolder nog in met de motie 'Onderhoud aan erftoegangswegen vanuit uitvoeringsplan wegen'. Deze motie wordt volgens de gemeente nu verwerkt in het mobiliteitsplan. De gemeente pakt nu eerst de genoemde wegen aan. De verbreding van beide wegen gaat zo'n 370.000 euro kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel