Dijkgraaf: 'Jammer dat er geen stevigere afspraken zijn gemaakt in Glasgow'

LELYSTAD • Za 27 november 2021 | 8:08 • Zaterdag 27 november 2021 | 8:08

Als de regenbuien van Limburg deze zomer hier waren gevallen, hadden we het niet droog gehouden. Dat zegt dijkgraaf Hetty Klavers van het Waterschap Zuiderzeeland in 'Het Gesprek'. Volgens Klavers moeten we werken aan stevigere dijken en een beter watersysteem dat de klimaatverandering aan kan.

In de begroting van het Waterschap die pas is aangenomen staan diverse maatregelen om de klimaatverandering aan te pakken. Het gaat daarbij om genoeg water in de polder, niet te veel en niet te weinig. "Gelukkig is het watersysteem goed ontworpen, dat maakt het makkelijk om ons aan te passen aan de nieuwe omstandigheden", aldus Klavers. Ze heeft haast, zeker na de alarmerende IPCC-rapporten die besproken zijn op de klimaattop in Glasgow: "We moeten aan de slag, er is geen tijd te verliezen. Jammer dat er geen stevigere afspraken zijn gemaakt."

Mensen thuis kunnen volgens de dijkgraaf helpen door hun tuin te vergroenen. Met alleen tegels in de tuin veroorzaak je wateroverlast, zeker als dat veel tuinen zijn. Op de site van het Waterschap staan tips. Klavers: "Een groene tuin is ook lekker koel, mocht de zomer weer heet worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel