Drukte bij huisartsen door toenemende zorgvraag

FLEVOLAND • Vr 26 november 2021 | 14:38 • Vrijdag 26 november 2021 | 14:38

Huisartsen in Flevoland hebben het constant druk nu er steeds meer mensen aankloppen voor zorg. Dat zegt Cindy Netten van Huisartsencoöperatie Flevoland. Het gaat niet alleen om patiënten met coronaklachten die de huisarts bezoeken. Ook mensen met een andere zorgvraag komen steeds vaker.

Volgens Netten neemt de drukte toe sinds deze zomer. "Maar dat wisselt per praktijk." Zo zijn huisartsenpraktijken in Noordoostpolder en Urk over het algemeen drukker met coronazorg. In haar eigen praktijk in Lelystad ziet Netten vooral mensen met reguliere zorgklachten, die niet aan corona zijn gerelateerd.

Uitval
Daarnaast wordt het drukker doordat huisartsen en het personeel uitvallen door ziekte. "Ook hebben zij kinderen en partners die bijvoorbeeld in quarantaine moeten. Zo krijgen we problemen met de personele bezetting", aldus Netten. "We kunnen het nog aan, maar ik verwacht wel dat de drukte gaat toenemen en de personele problemen niet snel opgelost worden."

Wel wil Netten benadrukken dat het geen oplossing is om de huisarts te mijden. "Neem contact op, dan gaat de doktersassistent in gesprek en kijken hoe we de klachten op kunnen lossen." Sommige zorg kan namelijk niet uitgesteld worden, zegt Netten. "Maar ik vraag ook begrip als iets niet kan en iemand langer moet wachten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel