Kringloopwinkel Het Goed ruilt Black Friday in voor Green Friday

EMMELOORD • Vr 26 november 2021 | 15:51 • Vrijdag 26 november 2021 | 15:51

"We moeten niet meer kopen maar minder." Dat zegt teamleider Marion Zwart van kringloopwinkel Het Goed in Emmeloord. Het Goed is het daarom niet eens met Black Friday en organiseert een Green Friday. Bezoekers van de winkel die kleding inleveren krijgen daarvoor een waardebon waarmee de klant een kledingitem uit de winkel gratis kan meenemen. "Dat is leuk en het is veel beter voor het milieu", zegt Zwart.

Het Goed in Emmeloord houdt dit jaar voor de vierde keer een Green Friday. Maar het is voor het eerst dat mensen een waardebon krijgen. "Je kunt hier dus een T-shirt inleveren om met een gratis winterjas weer te vertrekken", zegt Zwart. De winkel wil dat mensen zich meer bewust zijn van hun koopgedrag. "We kopen dingen op Black Friday die we vaak helemaal niet nodig hebben." Zwart vindt het jammer dat steeds meer winkelketens er aan mee doen. "Het is vaak enkel voor de heb."

Eén van de klanten die juist voor Green Friday naar de winkel komt, is Lara Jansen. "Ik heb helemaal niks met dat 'wild shoppen'. Ik vind het heel belastend voor het milieu. Ik doe er niet aan mee." Ze is ervan overtuigd dat ze iets moois zal vinden voor haar waardebon. "Als je hier een leuke broek ziet, dan hangen er niet nog drie dezelfde naast."

Er staan bij Het Goed geen rijen voor de deur. Maar de actie werkt goed, zegt Eline de Vries van de kringloopwinkel. "Ik heb al een aantal mensen aan de kassa gehad die een bonnetje inleveren. En die zijn heel enthousiast. Ik heb een post gedaan op social media en daarop krijgen we reacties dat mensen willen langskomen. Mensen vinden het wel echt leuk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel