Kerstloop gaat opnieuw niet door vanwege corona

DRONTEN • Vr 26 november 2021 | 21:15 • Vrijdag 26 november 2021 | 21:15

De Kerstloop in Dronten gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Ook gaat er opnieuw een streep door de bijbehorende kinderloop. Dat meldt de organisatie van het hardloopevenement. De huidige coronasituatie is de reden van de afgelasting. "Dit heeft ervoor gezorgd dat het onmogelijk is om op een aanvaardbare en dus verantwoorde manier deze evenementen te kunnen laten doorgaan", aldus voorzitter Allert Everts.

De organisatie hoopte lang dat het evenement doorgang kon vinden. Zo werd in september nog besloten om de halve marathon te schrappen en het parcours aan te passen. Uiteindelijk is nu na overleg met partners zoals de gemeente en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) besloten om de loop te schrappen.

Deelnemers krijgen inschrijfgeld terug
"Met pijn in het hart", zegt Everts. "Een forse tegenvaller voor organisatie, vrijwilligers en uiteraard de deelnemers." Wie zich heeft ingeschreven voor de Kerstloop krijgt zijn inschrijfgeld teruggestort. "Omdat mede dankzij de steun van de provincie Flevoland een deel van de kosten kan worden gedekt."

De lopers schonken een deel van hun inschrijfgeld aan een goed doel. Dit deel gaat naar Hospice Dronten: "Zodat deze zeer vervelende mededeling toch nog een heel klein beetje positief kan worden gedraaid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel