Urk wil strategische grond kopen als ruil voor bedrijventerrein

URK • Zo 28 november 2021 | 16:36 • Zondag 28 november 2021 | 16:36

De gemeente Urk wil 34 hectare landbouwgrond kopen van een boer in Nagele. De gemeente wil dat doen uit strategisch oogpunt. Ze hoopt namelijk de grond mogelijk te kunnen ruilen voor grond die nodig is voor Port of Urk.

Dat binnendijkse bedrijventerrein wordt honderd hectare groot en is gepland aan de zuidkant van Urk, langs de Domineesweg. Het nieuwe industriegebied is erg belangrijk, omdat Urk kampt met ruimtegebrek voor ondernemers. Bovendien maakt het bedrijventerrein onderdeel uit van de plannen voor een grote buitendijkse haven bij Urk.

De grond in Nagele is gelegen aan de Monnikenweg 12. Het gaat om een akkerbouwbedrijf met bedrijfswoning, bedrijfsgebouwen en 362.476 m² grond. De gemeente aast op een stuk grond dat naast het gebied van Port of Urk ligt. In de toekomst zou dit stuk eventueel geruild kunnen worden tegen de grond aan de Monnikenweg.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat de grond al was aangekocht. Dat is niet correct, het college van burgemeester en wethouders heeft de intentie om de grond te kopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel