Brandweerman kan zijn uitgebrande auto na inzamelingsactie vervangen

URK • Ma 29 november 2021 | 18:11 • Maandag 29 november 2021 | 18:11

Als brandweerman je eigen auto in vlammen op zien gaan. Het gebeurde brandweerman Andries de Boer uit Urk in de nacht van zaterdag op zondag. De volgende dag werd er een inzamelingsactie door vrienden op touw gezet en de opbrengst is niet mis.

2500 euro. Dat is het bedrag dat de vriendin van Andries de Boer in gedachten had om een vergelijkbare auto te kopen als hun wagen die zondag aan de Lange Dam op Urk in brand vloog. Maar binnen twee dagen staat de teller van de inzamelingsactie al op een veel groter bedrag. "Inmiddels is er al ruim 3300 euro binnengehaald. Daar ben ik wel heel blij om. Daar kan ik straks een prachtige auto voor kopen."

Pieper ging af voor 'eigen' brand
Toch was het zondag kort na drie uur in de nacht flink schrikken geblazen voor De Boer toen zijn auto door nog onbekende oorzaak in vlammen opging. Hij werd niet wakker door de brand, maar door de brandweerpieper die midden in de nacht afging. De Boer werkt als vrijwilliger bij de brandweer en dacht in eerste instantie aan een normale klus. "Ik had mijn brandweerpak al aan en liep de deur uit. Toen zag ik wel dat er een auto in de straat in brand stond. Maar pas na een paar minuten kwam ik erachter dat het mijn eigen auto was."

Van de auto van De Boer is weinig meer van over. En de nieuwe auto die er binnenkort gaat komen? Die krijgt waarschijnlijk een andere bestemming. "Ik denk dat ik in het weekend voor mijn nieuwe auto een nieuw plekje ga zoeken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel