Aviodrome opnieuw kindvriendelijkste museum van Flevoland

LELYSTAD • Ma 29 november 2021 | 19:24 • Maandag 29 november 2021 | 19:24

Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad is voor de tiende keer op rij uitgeroepen tot kindvriendelijkste museum van Flevoland. De prijs wordt uitgereikt door de Museumvereniging, die onder de naam Museumkids verschillende attracties beoordeelt.

Bij het Aviodrome zijn het afgelopen jaar 143 kinderen langs geweest die als 'museuminspecteur' optraden. Deze 'inspecteurs' beoordeelden een museum aan de hand van een vragen- en cijferlijst. Het luchtvaartmuseum kreeg een 8,6 als rapportcijfer en is daarmee dus het best gewaardeerde museum van de provincie.

De inspecteurs waren volgens Museumkids vooral enthousiast over de Boeing 747, de simulator en het 4D Filmtheater. "Ik kon voor het eerst in een Boeing 747 binnenkijken, dat was gaaf", luidt de recensie van één van de jonge bezoekers. Een andere inspecteur schreef: "Het was interessant dat je kon zien hoe de vliegtuigen over de jaren veranderd zijn. Ik heb echt superveel gezien, geleerd en gedaan. Meer dan ik van tevoren had gedacht."

Bij het museum zijn ze vanzelfsprekend blij met de uitverkiezing. "Kinderen zijn voor ons een hele belangrijke doelgroep. Voor ons is dit dan ook een blijk van waardering. Dat we voor de tiende keer op rij zijn verkozen tot kindvriendelijkste museum van Flevoland is enorm bijzonder", zo luidt de reactie van bedrijfsleider Coen Hoozemans. Het museum zegt zich te blijven ontwikkelen om zo de prijs ook komend jaar weer in de wacht te slepen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel