Jongvolwassenen met autisme betrekken gedeelte van nieuw appartementencomplex

ALMERE • Ma 29 november 2021 | 23:18 • Maandag 29 november 2021 | 23:18

Woningcorporatie De Alliantie heeft maandag een nieuw wooncomplex in Almere Duin geopend: Duinrijk. Het is een gebouw met 78 sociale huurappartementen, waarvan 20 bestemd zijn voor jongvolwassenen met autisme. Zij gaan zelfstandig in het gebouw wonen met begeleiding van Expertisecentrum Deskundige Begeleiding Autisme (DBA).

DBA begeleidt jonge mensen met autisme. De cliënten wonen op zichzelf en krijgen hulp op maat van het expertisecentrum. In het nieuwe complex in Almere Duin gaan 19 jongvolwassenen met autisme wonen. Zij kunnen elkaar ontmoeten in het gezamenlijke 20ste appartement dat wordt ingericht voor activiteiten. Een dergelijke woonvorm was er al in Almere Buiten.

De Alliantie wil mix van doelgroepen in nieuwe gebouwen
Het nieuwe appartementencomplex van De Alliantie bestaat uit twee geschakelde gebouwen met twee- en driekamerwoningen. Door het toevoegen van mensen met autisme als bewoners ontstaat een mix van doelgroepen. Deze mix is een doel bij nieuwe woningbouwprojecten, laat Jolanda Niessen van de woningcorporatie weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel