Aantal toeristen in Flevoland neemt toe

FLEVOLAND • Di 30 november 2021 | 7:45 • Dinsdag 30 november 2021 | 7:45

Flevoland heeft het afgelopen kwartaal het aantal toeristen met een kleine 16 procent zien groeien ten opzichte van dezelfde periode in 2019, voor de coronapandemie. Daarmee staat de provincie op de derde plek, achter Utrecht (+20,8 procent) en Overijssel (+17,7 procent).

Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar, het eerste coronajaar, groeide het aantal toeristen in Flevoland ook. Het waren er bijna 6,5 procent meer, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is boven het landelijke gemiddelde. In heel Nederland sliepen er in het derde kwartaal ruim vijf procent meer mensen in een hotel, op een camping, in een groepsaccommodatie of op een huisjesterrein.

De stijging komt volgens het statistiekbureau doordat er meer Nederlanders vanwege de onzekerheid rond corona in eigen land bleven om vakantie te vieren. Er kwamen juist minder gasten uit het buitenland.

Wanneer ben je te gast?
Het CBS ziet je alleen als gast als je één of meer nachten achtereen verblijft in een toeristische overnachtingsplek, bijvoorbeeld een camping of hotel. Verblijf je meer dan twee maanden achter elkaar op één plek, dan word je door het CBS niet meer gezien als toerist maar als vaste gast. Dat betekent dat je dan niet meer in deze cijfers voorkomt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel