Dansschool Artistique kan voorlopig door in 'lastige' coronatijd

EMMELOORD • Di 30 november 2021 | 18:07 • Dinsdag 30 november 2021 | 18:07

Zes keer zouden de leerlingen van dans- en musicalschool Artistique in Emmeloord de musical Showtime volgende maand opvoeren. Maar door de nieuwe coronamaatregelen kan dat niet doorgaan. Wel is het gelukt om met aanpassingen dans- en musicallessen te blijven geven.

Marion en Linda Groot, de oprichters van de dans- en musicalschool, hebben de afgelopen jaren door corona al veel ups en downs meegemaakt. "We staan niet te stralen bij nieuwe coronamaatregelen. En het is ook elke keer weer van: hoe gaan we dit oplossen?", aldus de zussen.

'Lot van Artistique hing aan zijden draadje'
Door corona leken de dagen van de dansschool zelfs geteld. Tijdens de eerdere lockdowns verloren ze leerlingen en moesten ze ook docenten laten gaan. Linda Groot: "We hebben echt wel slapeloze nachten gehad. Het is voortdurend schakelen en aanpassen aan de veranderende coronamaatregelen." De coronacrisis raakte de school ook financieel.

Toch begonnen de twee zussen in september vol goede moed aan een nieuw seizoen. Linda Groot: "Je geeft niet zomaar een dans- en musicalschool op waar je, je hele ziel en zaligheid in hebt gestoken. Een gezonde school, die we hebben opgericht in 2004. Ja, het voelt toch heel erg rot als je daarmee zou moeten stoppen."

Inmiddels is duidelijk dat Artistique eenmalig 35.000 euro krijgt uit een coronasteunfonds. De school kan door en gaat nu op zoek naar alternatieven om de voorstelling Showtime op een later moment alsnog te kunnen opvoeren.

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel