Corona-uitbraak in revalidatiecentrum De Schakel

EMMELOORD • Wo 1 december 2021 | 12:44 • Woensdag 1 december 2021 | 12:44

Revalidatiecentrum De Schakel in Emmeloord kampt met een corona-uitbraak. In totaal zijn elf patiënten en twee medewerkers positief getest. De komende week worden er daarom geen nieuwe patiënten opgenomen, meldt woordvoerder Annette Jansen van zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Het eerste coronageval werd eind vorige week vastgesteld bij een patiënt. Maandag kwamen er twee zieken bij onder de revalidanten, waarna is besloten om iedereen te testen. Daaruit rolden nog acht besmettingen onder patiënten en twee onder medewerkers. De Schakel heeft voor alle besmette patiënten een speciale zogenoemde cohort-afdeling ingericht. De andere revalidanten zijn in quarantaine. Vorig jaar moest De Schakel ook al sluiten vanwege een corona-uitbraak.

De opnamestop heeft vooral te maken met een tekort aan personeel, zegt teammanager Michiel Speet. "Een cohortafdeling vraagt extra personele inzet. We hopen begin volgende week de cohortafdeling weer op te kunnen heffen en weer revalidanten te kunnen ontvangen." Volgens Jansen zijn de besmette patiënten en medewerkers aan de beterende hand.

Geen probleem in de woonzorglocaties
In de woonzorglocaties van Oude en Nieuwe Land in Noordoostpolder en Urk is geen sprake van grote coronaproblemen, zegt de woordvoerder. "Incidenteel wordt een bewoner positief getest en worden passende maatregelen genomen." Wel is het lastig om de personeelsroosters rond te krijgen, omdat het aantal medewerkers toeneemt dat niet kan werken omdat ze in quarantaine moeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel