Militairen gaan GGD-personeel helpen in teststraten

FLEVOLAND • Do 2 december 2021 | 8:11 • Donderdag 2 december 2021 | 8:11

Militairen gaan het GGD-personeel helpen in de Flevolandse teststraten. Ze worden vanaf maandag ingezet bij het afnemen van de coronatesten. De GGD hoopt zo de testcapaciteit te verhogen.

De 31 medewerkers van Defensie worden donderdag ingewerkt. "Het is momenteel heel erg druk in alle teststraten in Nederland. Ook in Flevoland willen veel mensen zekerheid over klachten die zij hebben. Door de hulp van Defensie kunnen we meer en sneller mensen testen", zegt Aldrik Dijkstra van GGD Flevoland. Hij erkent dat er momenteel een personeelstekort is. "Dat personeel zijn we wel aan het werven, maar dat er nog niet allemaal dus dan is het wel heel handig dat we een handje worden geholpen door het leger".

Het is nog onduidelijk of het defensiepersoneel ook gaat helpen bij het vaccineren. "Het zou kunnen dat ze daar ook bij gaan helpen. Dat zijn landelijke beslissingen en die kunnen wij niet zelf regionaal nemen", voegt Dijkstra daaraan toe.

In totaal worden er in heel Nederland ongeveer 400 militairen opgeleid om testen af te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel