Eigenaresse thuiszorgbedrijf vast op verdenking van fraude

ALMERE • Vr 3 december 2021 | 13:27 • Vrijdag 3 december 2021 | 13:27

De eigenaresse van een thuiszorgbedrijf in Almere is deze week opgepakt op verdenking van fraude en het witwassen van geld. De recherche zorgfraude heeft beslag gelegd op de woning van de vrouw, die ook dienst deed als bedrijfspand. Verder zijn auto's, een scooter, contant geld, dure horloges en andere luxegoederen zoals designertassen in beslag genomen.

De vrouw kwam in beeld door verdachte banktransacties. Ze nam volgens de bank grote bedragen op van haar zakelijke rekening en gaf die volgens de recherche onder meer uit aan luxegoederen. Daarnaast werd er weinig salaris uitbetaald aan werknemers, en leek er een groot verloop onder het personeel te zijn.

De recherche vermoedt dat de vrouw meer zorg heeft gedeclareerd dan zij in werkelijkheid heeft geleverd. Uit een vergelijking van de pgb-vergoedingen en de hoeveelheid geleverde zorg zou blijken dat de vrouw mogelijk meer dan 420.000 euro onterecht heeft ontvangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel