Zanger Arie Ribbens (84) overleden

EMMELOORD • Vr 3 december 2021 | 15:51 • Vrijdag 3 december 2021 | 15:51

Zanger Arie Ribbens uit Emmeloord is overleden. Dat melden zijn vrouw en platenmaatschappij DFM. Ribbens is 84 jaar geworden.

De zanger kreeg in 2009 longkanker. In 2016 werd de ziekte opnieuw bij hem geconstateerd. Omroep Flevoland-presentator Aernout Pleket kende Ribbens goed. "Hij was eigenlijk al helemaal opgegeven en er was geen genezing meer mogelijk, maar toch heeft hij veel bonusjaren erbij gekregen", zegt Pleket.

Ribbens brak in 1980 door met de carnavalskraker 'Brabantse nachten zijn lang'. Dertig jaar lang bleef hij singles en albums uitbrengen, waaronder ook hits als 'Polonaise Hollandaise'.

In 2015 moest de feestzanger noodgedwongen stoppen met zingen als gevolg van beschadigde stembanden. Pleket vertelt over de herinneringen die hij aan de van oorsprong Brabantse zanger heeft. "We zijn een paar jaar geleden nog bij hem geweest aan de Noordzeestraat in Emmeloord, waar hij de afgelopen tien jaar woonde."

Pleket organiseerde een actie voor de zieke zanger. "Ik weet hoe belangrijk het is wanneer je als artiest als c-artiest wordt neergezet en daarna ziek wordt, dat er bijna niemand meer naar je omkijkt. Toen hebben we nog heel veel kaarten bij elkaar gehaald en dat vond hij echt ontzettend leuk en heel erg fijn. Maar de vreselijke ziekte heeft hem uiteindelijk toch gesloopt", vertelt Pleket.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel