"Door corona meer mensen op zoek naar stamboom"

LELYSTAD • Vr 3 december 2021 | 18:12 • Vrijdag 3 december 2021 | 18:12

In coronatijd zijn veel mensen op zoek gegaan naar wie hun voorouders waren. Dat zegt Willy van der Most van Batavialand. Daar kun je sinds oktober terecht bij de genea-hotspot, waarbij je hulp kunt vragen bij het uitzoeken van je stamboom.

"Er zijn heel veel mensen mee bezig nu", zegt Van der Most. "Juist nu vooral met corona, omdat er tegenwoordig ook al heel veel online te vinden is, is het dus heel erg leuk als hobby." Volgens Van der Most doen heel veel mensen het om de eigen familiegeschiedenis in kaart te brengen." Toch lopen sommige mensen wel eens dood met het onderzoek, zegt Van der Most. "Dan weet je niet hoe je verder kunt en dan kun je bij ons om hulp vragen zodat wij kunnen kijken of er nog meer bomen om onderzoek in te doen zijn."

In de hotspot worden op zaterdagen van 11.00 uur tot 15.00 uur spreekuren gehouden. "De genea-hotspot is een hele leuke plek in het museum", zegt Van der Most. "Je kunt er gratis naartoe om te helpen of geholpen te worden met je stamboomonderzoek." In het museum was al een archeo-hotspot. "Daar kunnen mensen helpen met de archeologie", legt Van der Most uit. "Omdat dat zo succesvol was, hebben we een genea-hotspot geopend waar je dan naartoe kunt gaan en de resultaten van je onderzoek kunt laten zien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel