Drontense Lichtjestour dit jaar in aangepaste vorm verreden

DRONTEN • Za 4 december 2021 | 17:30 • Zaterdag 4 december 2021 | 17:30

Na een jaar afwezigheid wordt de Drontense Lichtjestour volgend weekend weer gereden, al is het vanwege corona wel in aangepaste vorm.

Vorig jaar gooiden de coronamaatregelen roet in het eten. Dit jaar heeft de organisatie enkele aanpassingen gedaan. Zo begint de tocht met zo'n veertig tot vijftig versierde en verlichte trekkers al om 15.00 uur, zodat de tour om 17.00 uur is afgelopen. Het is dan volgens de organisatie nog niet erg donker, maar donker genoeg om van de lichtjes te kunnen genieten.

De tocht wordt, verdeeld over drie dagen, verreden in Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten. De precieze routes worden online bekendgemaakt. Publiek is niet toegestaan bij de start en de organisatie doet dan ook een dringend beroep op daar niet naar toe te komen.

Verder past de Lichtjestour prima binnen de huidige maatregelen, schrijft de organisatie. "Bewoners van de dorpen kunnen vanuit hun huis of op voldoende afstand van elkaar langs de weg genieten van een langgerekt en gekleurd lint van trekkers versierd met gekleurde lichtjes.

De Lichtjestour wordt op 10 december verreden in Swifterbant. Op 11 en 18 december zijn dan respectievelijk Biddinghuizen en Dronten aan de beurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel