Minder leegstand winkels in Haven en Buiten door stadsvernieuwing

ALMERE • Zo 5 december 2021 | 9:00 • Zondag 5 december 2021 | 9:00

Door de stedelijke vernieuwing is het gelukt de leegstand in de winkelcentra van Almere Haven en Almere Buiten terug te dringen. "In Haven is er geen leegstand meer en ook in Buiten gaat het steeds beter", zegt VVD-wethouder Hilde van Garderen in Over Flevoland Gesproken.

De wethouder is vooral tevreden over de opknapbeurt die de havenkom van Almere Haven momenteel krijgt. "Je ziet het resultaat al en het is vooral leuk om te horen hoe enthousiast de horecaondernemers en de bewoners zijn."

De aanpak van de oudste stadsdelen van Almere was volgens Van Garderen hard nodig. "Er was leegstand, het aantal bezoekers liep terug en winkels worstelden om het hoofd boven water te houden. Dan moet je ingrijpen, want mensen gaan tegenwoordig niet alleen naar een winkelcentrum om te winkelen. Ze willen beleving: het moet levendig zijn met evenementen en goede horeca, dus daar hebben we op ingezet."

"Daarmee wordt het draagvlak vergroot voor de bestaande winkels, horeca en andere voorzieningen"

— Hilde van Garderen, wethouder Almere

Het winkelcentrum van Almere Buiten kampte met veel leegstand en wordt ook aangepakt. Van Garderen verwacht een positief effect nu de vroegere woonwinkel Woondôme die al jaren leeg stond, plaats zal maken voor woonruimte. "Negenduizend vierkante meter detailhandel wordt omgevormd naar 220 appartementen. Dan krijg je meer bewoners in het centrum, en daarmee wordt het draagvlak vergroot voor de bestaande winkels, horeca en andere voorzieningen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel