Versterking Drontermeerdijk officieel klaar

DRONTEN • Di 7 december 2021 | 14:22 • Dinsdag 7 december 2021 | 14:22

De Drontermeerdijk is nu officieel de komende honderd jaar bestand tegen extreem hoog water. De dijkversterking is na twee jaar afgerond en alle beheerders hebben hun handtekening gezet voor de verantwoordelijkheid van hun stukje van de waterkering.

De dijk is door Boskalis over een lengte van drie kilometer opgehoogd en versterkt. Heemraad Tom Vereijken van Waterschap Zuiderzeeland is trots op het project. "Samen met de beheerders en uitvoeringspartijen dragen we bij aan een mooie en waterveilige IJsseldelta."

Het waterschap is de eigenaar van de dijk. De N306 en het fietspad die over de dijk heengaan, zijn van de provincie. De gemeente Dronten is de beheerder van de oversteek vanaf het fietspad en van de Stobbenweg, die nu veilig aansluit. Verder was Staatbosbeheer bij de werkzaamheden betrokken als eigenaar van de Wanningeweg en Rijkswaterstaat als eigenaar van de aansluiting op de Reevedam.

In de praktijk was de dijk in april al klaar. Toen kon het verkeer na 1,5 jaar weer over de N306 rijden in plaats van op de tijdelijke weg ernaast.

IJsseldelta Programma
De dijkversterking is onderdeel van het IJsseldelta Programma. Ook de nieuwe Reevesluis bij het Reevediep, de afbraak van de Roggebotsluis, de aanleg van een brug daar en de reconstructie van de N306 zijn daar onderdeel van.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel