Speciaal tijdschrift voor vrijwilligers gepresenteerd

ZEEWOLDE • Di 7 december 2021 | 18:41 • Dinsdag 7 december 2021 | 18:41

Vrijwilligers uit Zeewolde zijn dinsdag in het zonnetje gezet tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. Platform Zeewoldevoorelkaar heeft namelijk een tijdschrift gemaakt, waarin vrijwilligers uit het dorp zijn geportretteerd.

Vrijwilligerscoördinator bij het platform Zeewoldevoorelkaar, Renate Vos, vindt aandacht voor vrijwilligerswerk erg belangrijk. "Het is altijd goed om waardering uit te spreken voor wie zich vrijwillig inzet en daarbij stil te staan."

Vrijwillige burgemeester
Het maken van een speciaal tijdschrift is ook vanwege het uitroepen van 2021 tot het jaar van de vrijwillige inzet. Naast verhalen van ondernemers, en mensen binnen sportverenigingen, is bijvoorbeeld het verhaal van vrijwilliger én burgemeester Gerrit Jan Gorter opgetekend.

Vos wil met deze portretten hun inzet voor het dorp laten zien en anderen stimuleren om eventueel ook vrijwilligerswerk te doen. Toch is ze van mening dat Zeewoldenaren al best veel tijd besteden aan vrijwilligerswerk. "Ik denk dat hier nog de pioniersgeest leeft en mensen hun schouders ergens onder zetten. Maar natuurlijk kunnen we altijd nog vrijwillige inzet gebruiken."

Het vrijwilligersmagazine is te lezen op de website van Zeewoldevoorelkaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel