Onvoldoende bewijs voor aandeel bij steekpartij, OM eist vrijspraak

ALMERE • Di 7 december 2021 | 20:12 • Dinsdag 7 december 2021 | 20:12

Een Almeerder van 24 moet worden vrijgesproken van medeplichtigheid aan een poging tot moord. Dat eist de officier van justitie. Volgens het Openbaar Ministerie is er onvoldoende bewijs dat de Almeerder betrokken was bij een steekpartij bij een bushalte, eind september vorig jaar. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.

De man ontkent zelf iets met de steekpartij te maken te hebben. Hij was er alleen bij aanwezig en was net zo verrast als het slachtoffer, vertelde hij de rechters. De steekpartij gebeurde op 28 september 2020 bij een bushalte in de buurt van treinstation Almere Muziekwijk. De reden zou een conflict om tien euro zijn geweest. Dat bleek uit Messenger-gesprekken vlak voor het steekincident tussen het slachtoffer, de verdachte en één van zijn vrienden.

Volgens de politie waren die gesprekken aanvankelijk heel vriendelijk van toon, maar werd het rond 28 september opeens grimmig tussen de mannen, toen er een geldkwestie werd besproken. De vriend van de verdachte is volgens de rechtbank degene die heeft gestoken. Hij is inmiddels veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. De officier vermoedt dat de 24-jarige Almeerder het slachtoffer die dag naar het station lokte en op de uitkijk stond, maar hard bewijs heeft hij daar niet voor.

Overigens hangt de Almeerder nog wel een boete van 750 euro boven het hoofd, omdat hij tijdens de aanhouding in het bezit was van bijna vijf gram coke. De rechter in Lelystad doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel