Statenleden in debat over datacenter Meta

ZEEWOLDE • Wo 8 december 2021 | 12:52 • Woensdag 8 december 2021 | 12:52

In het provinciehuis in Lelystad wordt woensdagmiddag gedebatteerd over het datacenter dat het Amerikaanse techbedrijf Meta wil bouwen op bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde. Het debat is onder andere aangevraagd door Statenlid Gert Jan Ransijn van JA21.

Meta is eigenaar van sociale platformen als Facebook en Instagram en wil op een terrein van 166 hectare vijf hallen bouwen om data in op te slaan. Het is aan de gemeenteraad van Zeewolde om daar een besluit over te nemen, maar toch wil Ransijn dat Provinciale Staten er ook nauw bij betrokken worden.

De fractievoorzitter van JA21 stoort zich aan wollig taalgebruik en abstracte termen die de betrokken bestuurders gebruiken om de voor- en nadelen van het datacenter te benoemen. 'Leugentaal' noemt Ransijn dat, die wil dat de gedeputeerde concreet wordt over onder andere de grondtransacties. Hij wil met die concrete informatie kunnen toetsen of het proces rond de mogelijke komst van Meta goed en zorgvuldig is verlopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel