Flevoland heeft meeste twijfelaars over boosterprik

FLEVOLAND • Wo 8 december 2021 | 14:24 • Woensdag 8 december 2021 | 14:24

Inwoners van Flevoland twijfelen het meest over het nemen van de boosterprik. Bijna een kwart van de volledig gevaccineerde Flevolanders weet niet of de derde prik gehaald gaat worden. Dat is het hoogste percentage van alle provincies in Nederland, blijkt uit cijfers van Kieskompas.

Zeker 65 procent van de Flevolanders weet wel zeker een boostervaccinatie te laten zetten. Het landelijk gemiddelde ligt iets hoger. In Limburg en Drenthe is deze groep het grootst: meer dan driekwart van de gevaccineerde inwoners is overtuigd van het nut van een derde prik.

De groep Flevolanders die absoluut niet van plan is een boostervaccinatie te nemen, is relatief klein. Het gaat om ruim 3 procent van de gevaccineerde inwoners. Vooral mensen uit Zuid-Holland en Overijssel hebben weinig zin in een boosterprik.

Meeste ouderen bereid tot extra prik
De animo voor een boosterprik is het hoogst bij Nederlanders van 65 jaar en ouder. Bijna 95 procent geeft aan zeker of waarschijnlijk voor zo'n prik te gaan. Onder de leeftijdsgroep van tussen de 18 en 34 jaar oud is de bereidheid minder hoog, maar nog altijd kiest bijna driekwart van hen (waarschijnlijk) wel voor een extra prik.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel