'Rijksvastgoedbedrijf verkoopt voorlopig geen landbouwgrond aan Meta'

ZEEWOLDE • Wo 8 december 2021 | 22:07 • Woensdag 8 december 2021 | 22:07

Het Rijksvastgoedbedrijf wil voorlopig geen landbouwgrond aan Meta verkopen. Dat schrijft het NRC. Het gaat om zo'n 80 hectare grond in Zeewolde waar het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp een datacenter wil bouwen.

Volgens het NRC eist het Rijksvastgoedbedrijf dat Meta en de gemeente Zeewolde eerst nieuwe plannen maken over het benutten van restwarmte en duurzaamheid. Daarna zal pas een besluit worden genomen over de verkoop van akkers en weilanden. In principe verkoopt het Rijksvastgoedbedrijf geen vruchtbare landbouwgrond meer.

In de landelijke en provinciale politiek leven steeds meer vragen over de gang van zaken rond de komst van het datacentrum. In het vragenuurtje van de Tweede Kamer riep dinsdag een groot aantal partijen op tot het formuleren van een landelijk datacentrum-beleid. En woensdagmiddag diende Provinciale Staten een motie van treurnis in tegen het college van GS, die unaniem werd aangenomen. Volgens de Statenleden had Gedeputeerde Staten hen veel beter moeten informeren over het datacenter in Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel