Omega Groep sleept gemeente voor de rechter om kwaliteit jeugdzorg

LELYSTAD • Ma 13 december 2021 | 20:12 • Maandag 13 december 2021 | 20:12

De kwaliteit van de jeugdzorg in Lelystad komt in gevaar. Dat stelde de advocaat van de Omega Groep BV uit Zwolle maandag in de rechtbank in Utrecht. Het zorgbedrijf heeft de gemeente Lelystad voor de rechter gesleept. De gemeente zou dit jaar een ongeschikte partij hebben ingehuurd voor de jeugdzorg, stelt Omega.

Omega Groep heeft 600 mensen in dienst. Het bedrijf heeft een aanbesteding in de gemeente Lelystad verloren en is het daar niet mee eens. De gemeente schreef dit jaar een aanbesteding uit van de jeugdzorg in Lelystad. Er waren 5 kanshebbers. Omega eindigde op plaats 6. Volgens Omega is een bedrijf dat hoger eindigde, niet geschikt. Dat bedrijf zou geen certificering hebben en de gemeente had dit bedrijf daarom uit de competitie moeten halen.

Gemeente: geen klachten over hoger geëindigd bedrijf
De gemeente gaf aan dat de rechtszaak veel te laat komt. De aanbesteding sloot op 1 juli, vijf maanden later spande de Omega Groep een rechtszaak aan. Er zijn geen klachten over het bedrijf dat de aanbesteding won. De eigenaar van dat bedrijf heeft persoonlijk wel alle kwalificaties. De klachten van Omega zijn volgens de regels direct na de aanbesteding al aangehoord en die zijn ook beantwoord. Het is onmogelijk om dit nu nog te veranderen, stelde de gemeente.

De rechter doet uitspraak op 29 december.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel