Provincie: 'Kijken uit naar definitieve beslissing Lelystad Airport'

FLEVOLAND • Do 16 december 2021 | 14:31 • Donderdag 16 december 2021 | 14:31

In een officiële reactie op het regeerakkoord zegt de provincie Flevoland dat de ambities van het Rijk aansluiten bij die van de regio. Ook schrijft de provincie 'dat er een einde komt aan een lange periode van onzekerheid op een aantal belangrijke dossiers'.

De provincie doelt daarmee op de steun vanuit Den Haag om de Lelylijn te realiseren en de extra investeringen in 'woningbouw en bijbehorende mobiliteit, het klimaat en de stikstofaanpak.' De onzekerheid rondom de opening van Lelystad Airport blijft. De provincie zegt uit te kijken naar de definitieve besluitvorming in 2022.

'Betrouwbare partner'
Verder schrijft de provincie dat 'flink geïnvesteerd moet worden in vertrouwen in de overheid.' Daarmee doelt de provincie niet alleen op burgerparticipatie, maar ook op vertrouwen tussen overheden onderling.

In de verklaring staat te lezen: 'Samen met de zes gemeenten en het waterschap, rekenen wij erop dat het Rijk een betrouwbare partner is, die de regio in staat stelt om onze opgaven te realiseren. Het provinciebestuur kijkt ernaar uit om de gesprekken met het Rijk voort te zetten en te intensiveren.'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel