GGD: 'Maak je boosterafspraak digitaal'

ALMERE • Do 16 december 2021 | 16:48 • Donderdag 16 december 2021 | 16:48

De boostercampagne tegen corona komt in een stroomversnelling, maar probleemloos gaat dat niet. Alle 60-plussers zouden voor het einde van het jaar geprikt moeten zijn, maar telefonisch een afspraak maken is lastig. Zo kreeg de landelijke GGD woensdag 1 miljoen telefoontjes.

Het is donderdagochtend druk bij de vaccinatiestraat op industrieterrein Sallandsekant in Almere Stad. En de GGD doet zijn best om alles in goede banen te leiden. Wel roept de organisatie op om de afspraak digitaal te maken. "Je kunt een afspraak maken via coronatest.nl. Daar kun je ook een afspraak maken voor de boosterprik", zegt Marjon Antoons van GGD Flevoland.

'Langskomen zonder afspraak is niet de bedoeling'
Ook komen veel mensen zonder afspraak langs de vaccinatiestraten om een boosterprik op te halen. Antoons: "Het is echt nodig om een afspraak te maken. We prikken niet zonder afspraak. Denk niet: 'Ik ben in de buurt, dan ga ik het even proberen', want je houdt het proces op. Bovendien moeten andere mensen die wel een afspraak hebben gemaakt, dan erg lang wachten. Doe dat dus niet."

En diegenen die geen computer hebben, kunnen alsnog een afspraak maken via de telefoon. "Je krijgt een uitnodigingbrief thuis. Daar staat een telefoonnummer in en dat kan je dan bellen. De afgelopen dagen was het erg op dat nummer, maar we zien dat de druk afneemt, omdat steeds meer mensen digitaal een afspraak maken", aldus Antoons.

Met het zetten van extra prikken, moet de GGD op zoek naar extra personeel. "We hebben nog steeds mensen nodig. Dus kom vooral helpen, mocht je geïnteresseerd zijn." Volgens Antoons is de gezondheidsdienst druk bezig om nieuwe medewerkers te registreren om ze zo snel mogelijk te kunnen inzetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel