Meta: 'Blij met positief besluit over datacenter'

ZEEWOLDE • Vr 17 december 2021 | 0:37 • Vrijdag 17 december 2021 | 0:37

Het bedrijf Meta laat donderdagavond in een schriftelijke reactie weten blij te zijn met de bestemmingsplanwijziging voor de komst van het datacenter in Zeewolde. Volgens het bedrijf is er nog wel veel werk aan de winkel, voordat kan worden geïnvesteerd in de datahallen. Het bedrijf wil daarvoor de komende tijd in gesprek blijven met gemeente, provincie en andere belanghebbenden.

De onderneming achter Facebook, Instagram en WhatsApp zegt dat de komst van een datacenterlocatie altijd meerdere jaren duurt vanwege "veel verschillende factoren". "Daarbij volgen we de procedures die van toepassing zijn op de plek waarin we overwegen te investeren", aldus Meta.

Het bedrijf benadrukt altijd te gaan voor een duurzaam datacentrum. Volgens de onderneming zijn de Meta-datahallen zelfs "de meest duurzame ter wereld". Uit de afspraken met de gemeente Zeewolde bleek dat het bedrijf twintig jaar gratis beschikbare restwarmte, het afvalproduct van een datacenter, wil leveren. Ook wil Meta investeren in de biodiversiteit en in zonne-energie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel