Weinig zorgen over werkzaamheden bij N307 Roggebotsluis

DRONTEN • Vr 17 december 2021 | 7:25 • Vrijdag 17 december 2021 | 7:25

Bijna driekwart van de omwonenden, recreanten en weggebruikers van de N307 en de Roggebotsluis bij Dronten maakt zich geen zorgen over de werkzaamheden die in dit gebied worden uitgevoerd. Dat blijkt uit een enquête die de aannemers in november opgesteld hadden. In totaal hebben 143 mensen de vragenlijst ingevuld.

Met de vragenlijst wilden de aannemers onder meer weten of mensen overlast ervaren van de werkzaamheden die begin dit jaar zijn gestart en of mensen te spreken zijn over de bereikbaarheid van de huidige N307. Van de respondenten geeft 71,3 procent aan zich geen zorgen te maken over de bouwwerkzaamheden. Zo wordt relatief weinig hinder ervaren van het heien. "In samenwerking met de wegbeheerder en de verkeerspolitie beschouwen wij momenteel welke maatregelen wij aankomend jaar kunnen nemen om de snelheid van het verkeer te verlagen", schrijft het project N307 Roggebot.

Bereikbaarheid en verkeersveiligheid
In de enquête konden de respondenten ook een cijfer geven voor de bereikbaarheid en doorstroming op en rond de N307. Het gemiddelde komt uit op een 3,2 van de 5.

Het IJsseldelta-programma, dat de resultaten gepubliceerd heeft, zegt dat de bereikbaarheid en doorstroming op en rond de weg pas echt verbeterd zijn na afronding van het project. Wel is de beoordeling van de bereikbaarheid en de doorstroming op en rond de Hanzeweg en Flevoweg (N307) iets beter dan een half jaar geleden. In totaal geeft 35 procent van de respondenten aan dat zij last of hinder ervaren, dat onder andere ontstaat door te hard rijdend verkeer.

Communicatie en informatievoorziening
De communicatie en informatievoorziening over het project wordt over het algemeen als goed ervaren met een gemiddelde score van 3,6. Wel zijn er meerdere respondenten die aangaven meer interesse te hebben in informatie en communicatie over het project, de werkzaamheden en de voortgang.

De werkzaamheden zijn begin dit jaar begonnen en zullen rond 2023 klaar zijn. De afgelopen weken is al geprobeerd om de overzichtelijkheid van de verkeerssituatie te verbeteren. Obstakels staan nu minder dicht bij de weg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel