Wethouder maakt excuses voor tweet over boostervaccinatie

DRONTEN • Zo 19 december 2021 | 10:32 • Zondag 19 december 2021 | 10:32

Wethouder Gerrit Jan Veldhoen van Dronten heeft zijn excuses aangeboden voor de ophef die hij heeft veroorzaakt met een bericht op Twitter. Hij zette zaterdagavond vraagtekens bij de boostervaccinatie tegen corona. Dat leidde tot fikse kritiek, onder meer van raadsleden van GroenLinks en de PvdA.

Veldhoen, die sinds oktober namens de ChristenUnie wethouder is, schreef "Als we nu niet weten wat Omikron gaat doen, waarom moeten we dan een Booster nemen?" Dat was vlak voor de gemeente Dronten de nieuwe coronamaatregelen op de gemeentewebsite zette. Daarin staat "alleen met een booster ben je beter beschermd tegen deze variant."

Raadsleden uit Dronten reageerden met verbazing. PvdA-raadslid Suzanne Stoop vindt dat de wethouder buiten zijn boekje gaat. "Hij mag een eigen mening hebben en geloven wat hij wil, maar als wethouder dien je het algemeen belang", reageert ze. GroenLinks-raadslid Paul Vermast zegt dat de wethouder 'wel erg de aansluiting op de samenleving mist'.

De wethouder stelt in een reactie daarop dat hij de boostervaccinatie niet in twijfel trekt, maar dat hij wel de informatie die RIVM-topman Van Dissel zaterdagavond gaf over omikron 'onduidelijk' vindt.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten laat weten dat vaccineren en boosteren de enige juiste manier is om de pandemie tegen te gaan. "De heer Veldhoen geeft aan dat zijn vraagstelling via Twitter niet handig is geweest. Hij staat achter het collegestandpunt en betreurt de ontstane ophef."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel