MAC3PARK richt speelplek in voor kinderen van personeel

LELYSTAD • Ma 20 december 2021 | 15:15 • Maandag 20 december 2021 | 15:15

MAC3PARK in Lelystad is de komende drie dagen omgetoverd tot kinderspeelplek. Knutselen, spelletjes spelen en een pannenkoekenkraam: de vastgoedverhuurder haalt alles uit de kast om oppas te bieden voor kinderen van medewerkers van bedrijven die een ruimte huren. De tijdelijke opvang is maandag geopend.

"Het idee kwam tot stand toen bekend werd dat de scholen eerder met vakantie moesten", vertelt directeur Marian Mulder. Het advies om opa en oma niet op te laten passen, stelde ouders voor een uitdaging. "We zeiden tegen elkaar: wat nu? En toen zijn wij oppas voor de kinderen gaan regelen."

De oppas is alleen bedoeld voor kinderen van ouders die werken bij een van de bedrijven die bij MAC3PARK een ruimte huren. Het maximum is dertig kinderen. "De ruimte moet natuurlijk groot genoeg zijn, zo kunnen wij ook goed doorluchten", legt Mulder uit.

De ruimte die normaal gehuurd wordt door de stichting IVIO, die Nederlandse kinderen in het buitenland van onderwijs voorziet, is omgebouwd tot speelparadijs. Normaal gesproken staan in de ruimte vergadertafels, stoelen en banken. Maar nu zijn er een tekentafel, een leesplekje en een sjoelbak. Ook kan er buiten worden gevoetbald en komt er op een van de dagen zelfs een pannenkoekenkraam.

Mulder benadrukt dat ze geen kinderopvang zijn: "We hebben echt de insteek: neem deze dagen je kind mee naar het werk en wij zorgen voor de oppas." Sommige ouders twijfelden nog om gebruik te maken van het aanbod. "Ik heb mij wel afgevraagd of dit nou is wat we willen, maar als iedereen zich goed beschermt en zich van tevoren test, dan moet het volgens mij wel kunnen", aldus een van hen.

En de kinderen? Die hebben er zin in: "Ja heel leuk!".

Dit nieuws is afkomstig van Desi Bootsman en Rob Notten. Zij richten zich dit jaar speciaal op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel