Vattenfall mag pilot met zonnepanelen starten langs A6 en A27

ALMERE • Di 21 december 2021 | 13:38 • Dinsdag 21 december 2021 | 13:38

Energiebedrijf Vattenfall start in mei met de bouw van een zonnepark aan de Kievitsweg in Almere. Het park langs de A6 en A27 wordt aangelegd voor een vierjarige pilot en gaat 'Symbizon' heten. Vattenfall leent de vijf hectare voor vijftien jaar van Rijksvastgoed. Het is de bedoeling dat rijen met zonnepanelen worden afgewisseld met stroken voor de akkerbouw.

Zonlicht dat van de bodem, gewassen en schuine kant van andere panelen weerkaatst, moet ook worden opgevangen. Ook gaan de panelen meedraaien met de zon om de opbrengst te verhogen.

De resultaten van de pilot worden vier jaar lang bijgehouden door Vattenfall, de Aeres Hogeschool en onderzoeksorganisatie TNO. Zij houden bij hoe je de beste resultaten kunt behalen voor de gewassen, energie en bodem.

De verwachting is dat het park een vermogen heeft van 0,7 Megawatt piek. Omdat het om een pilotproject gaat, is nog niet te zeggen hoeveel huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. De bouw van het park is naar verwachting volgend jaar zomer klaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel