Tompoucen voor medewerkers vaccinatiestraat

DRONTEN • Wo 22 december 2021 | 17:01 • Woensdag 22 december 2021 | 17:01

De medewerkers van de vaccinatiestraat in Dronten zijn woensdagmiddag op tompoucen getrakteerd door de lokale SP.

Fractievoorzitter Peter Duvekot en Jeanet Donker wilden het personeel van de priklocatie daarmee een steuntje in de rug geven bij hun werk. Aanleiding voor de actie was de ophef die afgelopen weekend in het dorp is ontstaan over het vaccineren en de boosterprik. Die ontstond door een tweet van wethouder Gerrit Jan Veldhoen (ChristenUnie), waarin hij vraagtekens stelde bij de boosterprik.

Duvekot vindt het onhandig dat de wethouder zich op social media uitliet over de boosterprikken. "Je moet goed nadenken voor je je mening geeft, zeker als je wethouder bent. Zo'n opmerking polariseert en dan het is onhandig om mensen tegenover elkaar te zetten."

"Wij willen met deze actie laten zien dat het belangrijk is om achter elkaar te staan. Wees een beetje lief voor elkaar", zegt Duvekot. De tompoucen zijn aangenomen door de dagcoördinator van de vaccinatiestraat Anja Muller: "Het is een mooi gebaar voor onze mensen die dag in, dag uit in de weer zijn om zoveel mogelijk mensen te vaccineren."

De wethouder heeft zondag zijn excuses voor de tweet aangeboden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel