Dronterringweg al weken dumpplek voor levensmiddelen

DRONTEN • Do 23 december 2021 | 21:16 • Donderdag 23 december 2021 | 21:16

De Dronterringweg (N711) bij Dronten wordt al maanden gebruikt als dumpplek voor verschillende levensmiddelen. Dat gebeurt met name tussen rotonde de Noord en de Lage Vaart.

Al enkele maanden is het elke donderdag raak: dan liggen er ineens vers verpakte broden en afbakbroden in de berm. Ook duiken er soms drinkpakken of aardappels op. In totaal is er minimaal een aanhangwagen vol voedsel weggegooid, denkt de provincie.

"We zijn er niet blij mee", zegt Miranda van der Weerd van de provincie. "Wij moeten het steeds opruimen en als de verpakkingen van de levensmiddelen opengaan komen er dieren op af en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer."

De provincie doet dan ook een oproep om uit te kijken naar de dader. "Als mensen dit toevallig zien gebeuren, noteer dan het kenteken en meld dat bij ons. Nog liever hopen we dat de degene die dit doet dit hoort en denkt laat ik er mee stoppen. Breng het naar de kinderboerderij of geef het aan iemand die het goed kan gebruiken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel