Gemeentes organiseren online activiteiten voor jongeren in vakantie

FLEVOLAND • Di 28 december 2021 | 13:05 • Dinsdag 28 december 2021 | 13:05

Verschillende Flevolandse gemeentes organiseren online activiteiten waar jongeren aan mee kunnen doen. In Lelystad en Almere kunnen jongeren deelnemen aan een online voetbaltoernooi en op Urk wordt een online escaperoom georganiseerd.

Vrijdag 31 december wordt er een online FIFA-toernooi gespeeld in Lelystad. De gemeente organiseert dit samen met WE LOVE ESPORTS en de KNVB als alternatief tijdens de lockdown. "De lockdown heeft voor de jeugd best veel impact", zegt André Kasel, beleidsadviseur Sport bij gemeente Lelystad. "We organiseren het FIFA-toernooi zodat er op oudjaarsavond toch wat leuks te doen is." Volgens Kasel is iedereen die met een PS4 mee kan doen welkom om zich in te schrijven voor het toernooi. Het online toernooi wordt gespeeld van 14.30 uur tot 18.00 uur. De finale begint om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur en tijdens deze finale geeft Koen Weijland commentaar op de wedstrijd. De jongeren kunnen zich inschrijven en worden dan ingedeeld voor de wedstrijden.

"De bedoeling is dat de jeugd met elkaar de strijd aan gaat", legt Kasel uit. "Na de voorrondes zal er een finale gespeeld worden." En er vallen prijzen. "We willen de jeugd in beweging brengen", zegt Kasel. "In beweging komen en zorgen dat je fit bent is voor ieder mens goed." Daarom krijgt de winnaar van het toernooi een jaarlidmaatschap bij een club of vereniging naar keuze.

Voetballen tegen Almere City FC
In Almere wordt op 28 december en op 6 januari een speciaal online toernooi van Almere City FC georganiseerd via het online portal van ESL Play. Op deze dagen vinden er twee voorronden plaats waaraan ook een aantal spelers uit de selectie van Almere City FC en politieagenten uit de gemeente deelnemen.

De top 4 van elke voorronde mag het op 16 januari in het Yanmar Stadion tegen elkaar opnemen voor de eindoverwinning. Onder de finalisten kiest Almere City FC een e-sporter die een profcontract krijgt aangeboden. Het toernooi is onderdeel van een pilot van de politie Almere, waarbij ze op een laagdrempelige manier verbinding wil maken met jongeren door met ze te gamen.

Online Escaperoom op Urk
Ook op Urk worden er tijdens de vakantie online activiteiten georganiseerd. De gemeente Urk organiseert samen met jongerenactiviteitenorganisatie DURF! tijdens de kerstvakantie online games als alternatief voor activiteiten die niet doorgaan vanwege de lockdown. Zo kunnen de jongeren uit het dorp een gratis online escaperoom spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel