Omega Groep verliest rechtszaak over aanbesteding jeugdzorg

LELYSTAD • Wo 29 december 2021 | 13:45 • Woensdag 29 december 2021 | 13:45

De Omega Groep BV heeft een rechtszaak tegen de gemeente Lelystad verloren over het aanbesteden van jeugdzorg. De rechtbank in Utrecht oordeelde woensdag dat het zorgbedrijf te laat naar de rechter is gestapt.

Omega is een zorgbedrijf met 600 mensen in dienst. Het bedrijf heeft een aanbesteding in de gemeente Lelystad verloren. Er waren vijf kanshebbers over en Omega zat daar niet bij. Na vijf maanden spande het bedrijf een rechtszaak aan. Omega vindt dat een van de winnaars nooit had mogen meedoen. Dat bedrijf miste een essentiële kwalificatie, volgens Omega, waardoor de kwaliteit van de jeugdzorg in Lelystad in gevaar zou zijn gekomen.

In mei heeft Omega vragen gesteld over de uitslag. De gemeente heeft die vragen beantwoord. Daarna had Omega een week tijd om een kort geding aan te spannen. Pas op 15 december diende er een rechtszaak. De rechter was het met de gemeente eens dat de rechtszaak te laat kwam. De rechter wees er verder op dat het gewraakte bedrijf wel over de juiste kwalificatie beschikt, want de gemeente heeft dit gecontroleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel