Politie zoekt niet meer actief naar ontsnapte wallaby en wacht meldingen af

NOORDOOSTPOLDER • Wo 29 december 2021 | 21:08 • Woensdag 29 december 2021 | 21:08

Politieagenten van Noordoostpolder en Urk zijn woensdagavond op zoek geweest naar een ontsnapte wallaby, dat is een klein soort kangoeroe. Het Australische buideldiertje met de naam Hop wist maandag al te ontsnappen uit zijn verblijf aan het Urkerdwarspad bij Urk. Er wordt op dit moment niet meer actief gezocht naar het dier.

Deze Urker 'Skippy' is woensdag voor het laatst gezien in Tollebeek bij de Urkerweg. Automobilisten zagen het beestje in de berm van de weg en waarschuwden de politie. Meerdere politieauto's waren snel ter plaatse, maar de wallaby verdween op een bepaald moment uit het zicht. Volgens de eigenaar van het dier is er ook gezocht met een warmtecamera.

De zoekactie is gestaakt, en ook donderdag wordt er niet actief verder gezocht naar de ontsnapte kangoeroe. Volgens het baasje is Hop redelijk tam, toch wordt geadviseerd om het dier niet zelf te benaderen maar de politie te bellen. Pas wanneer er nieuwe meldingen binnenkomen, zal de politie de zoektocht voortzetten.

Thimon zag de wallaby, maar werd niet geloofd
Thimon Korporaal uit Steenwijk was woensdagmiddag met zijn opa en oma op familiebezoek geweest op Urk. Rond 18:00 uur zaten ze in de auto op de weg terug naar Steenwijk. Op dat moment zag Thimon de wallaby huppelen bij een bushalte aan de Urkerweg tussen Urk en Tollebeek. Hij vertelde zijn opa en oma wat hij had gezien, maar die geloofden zijn verhaal niet. Een kangoeroe tegenkomen in het wild, verwacht je natuurlijk niet. Donderdagochtend besloten ze toch op internet te kijken of er iets van de waarneming van Thimon kon kloppen en toen zagen ze dit bericht van Omroep Flevoland.

Thimon had dus toch gelijk en dat voelt achteraf wel "fijn". Ook oma Loltje Wisman geeft aan haar kleinzoon de volgende keer serieus te nemen als hij weer een wallaby denk te herkennen. "Dan trappen we gelijk op de rem", lacht oma Wisman.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel